U našoj školi i ove smo godine obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Taj poseban dan podsjeća nas koliko je važno cijeniti plodove prirode, trud naših poljoprivrednika i vrijedne ruke koje svakodnevno stvaraju hranu koju jedemo.

Učenici razredne nastave sudjelovali su u veseloj i prigodnoj priredbi, tijekom koje su se predstavili pjesmom uz ples, zagonetkom, igrokazom ili recitacijom. Svaki razred unio je dio svog stvaralaštva, mašte i zajedništva, a atrij škole bio je ukrašen dječjim likovnim radovima. 

Na kraju priredbe, učenici 4.a uključeni u projekt razredne nastave “Zdrava prehrana”, donijeli su kutiju za recepte zdrave hrane u koju će se tijekom listopada prikupljati zdravi recepti u kutku izloženom u atriju škole. 

Učenici 2.a i 2.b bili su na edukativnoj radionici u Od polja do stola. Izradili su svoj kruh kojeg su poslije i blagovali. 

Učenici produženog boravka posjetili su obližnju pekarnicu Hrstić, gdje su imali priliku saznati kako nastaje kruh. Ljubazna prodavačica odgovorila je na njihova znatiželjna pitanja o pekarskom poslu, a učenici su s velikim zanimanjem slušali o raznim vrstama i oblicima kruha i peciva. Nakon posjeta pekarnici, uputili su se do obližnjeg štanda na pazariću na kojem su se prodavali jesenski plodovi, čime su na najljepši način zaokružili dan ispunjen učenjem, zahvalnošću i zajedništvom.

Dan kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje još nas je jednom podsjetio da trebamo biti zahvalni na svemu što imamo i da se trud, ljubav i poštovanje prema prirodi uvijek vraćaju bogatim plodovima.

Na kraju danaa, svi smo bili ispunjeni zahvalnošću i ponosom. Zahvaljujemo svima koji su se potrudili da ovaj dan bude poseban, kao i djelatnici pekarnice koja nas je srdačno ugostila i pokazala koliko ljubavi i truda stoji iza svakog komadića kruha.

Kako kaže stara narodna izreka:

 „Zrno po zrno – pogača, kamen po kamen – palača.“

Tako i naš trud, zajedništvo i zahvalnost, korak po korak, stvaraju školu punu topline, znanja i prijateljstva.

Skip to content